کانکس کارگاهی
کانکس کارگاهی، سازهای پیشساخته و قابل حمل است که به عنوان یک فضای کار و سکونت موقت برای اسکان کارگران در پروژههای ساختمانی، صنعتی و عمرانی مورد استفاده قرار میگیرد. این سازهها به دلیل انعطافپذیری بالا، سرعت نصب و امکان شخصیسازی، به یک انتخاب محبوب برای پیمانکاران و کارفرمایان تبدیل شدهاند.
مسئولان پروژه به دو دلیل از کانکس های کارگری برای اسکان استفاده میکنند :
- به دلیل دور بودن محل زندگی نیروهای انسانی از منطقه اجرای پروژه مانند پروژه های نفتی، گاز یا سد سازی که خارج از شهر انجام می شوند.
- برای ساخت ساختمان های دائمی هزینه زیادی پرداخت می شود. اما کانکس ساندویچ پنل به راحتی قابل حمل بوده و می توان آن را از پروژه ای به پروژه دیگه منتقل کرد و نسبت به سازه های دائمی قیمت کمتری دارد.
یکی دیگر از انواع کانکس هایی که معمولا بر سر پروژه های عمرانی، نفتی و یا راه و ساختمان استفاده میشود کانکس اداری است که جهت اسکان کارمندان و پرسنل پروژه های اجرایی مورد استفاده قرار میگیرد. این سازه ها اغلب با امکانات رفاهی بیشتری نسبت به کانکس های کارگاهی اجرا میشوند.
همچنین بنا به درخواست کارفرمایان میتوان به صورت مجزا و جداگانه از کانکس سرویس بهداشتی در کنار کانکس کارگاهی استفاده کرد.
چرا کانکس کارگاهی؟
از مهم ترین مزایای کانکس کارگاهی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- سرعت نصب و راهاندازی: کانکسهای کارگاهی در کمترین زمان ممکن نصب و آماده استفاده میشوند.
- قابلیت جابجایی: این سازهها به راحتی قابل جابجایی هستند و میتوان آنها را در مکانهای مختلف مورد استفاده قرار داد.
- هزینه ساخت مناسب: هزینه ساخت کانکس کارگاهی به طور قابل توجهی کمتر از ساخت ساختمانهای سنتی است.
- مقاومت بالا: کانکسهای کارگاهی با استفاده از مصالح باکیفیت و طراحی مهندسی شده، مقاومت بالایی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف دارند.
- عایق حرارتی و صوتی مناسب: این سازهها دارای عایق حرارتی و صوتی مناسب هستند که محیطی راحت و ایمن را برای کارگران فراهم میکنند.
- امکان شخصیسازی: کانکسهای کارگاهی را میتوان با توجه به نیازهای مختلف، از نظر اندازه، تجهیزات و ظاهر، شخصیسازی کرد.
کاربرد کانکس کارگاهی
از کانکس ها ی کارگاهی در پروژه ها و صنایع مختلف به عنوان فضای موقت یا دائمی استفاده میشود که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.
- استفاده در پروژه های تولید انرژی از جمله نصب و نگهداری از تجهیزات نیروگاهی
- استفاده در پروژه های موقت مانند نمایشگاه ها
- در پروژههای وسیع عمرانی و معماری مانند تونل سازی، سد سازی، پل سازی و… استفاده می شود.
انواع کانکس کارگاهی
کانکس های کارگاهی بر اساس نوع شاسی کشی به 2 دسته تقسیم میشوند:
کانکس کارگاهی سبک
این نوع کانکس ها در ابعاد کوچک تولید میشوند و شاسی کشی و اسکلت آنها از جنس قوطی پروفیل 8×8، 8×4، 4×4 است به همین دلیل وزن بسیار کمی دارند و به آنها کانکس کارگاهی سبک گفته میشود.
کانکس کارگاهی سنگین
در ساخت این کانکس ها از آهن آلات سنگین مانند تیرآهن نمره 18 یا 20 استفاده شده است که وزن کلی سازه را افزایش داده و مقاومت فیزیکی بیشتری ایجاد میکند.
کانکس های کارگاهی سنگین برای استفادههای طولانی مدت در پروژههای عمرانی مناسب می باشند. این نوع کانکس ها به دلیل مقاومت قابلیت چندین بار استفاده در پروژه های مختلف را دارند.
کانکس کارگاهی ساندویچ پانل
برای اجرای کانکس های کارگاهی اغلب از ساندویچ پانل دیواری و سقفی نوع پلی اورتان استفاده میکنند که مقاومت بالایی در برابر تبادلات حرارتی و رطوبتی با محیط بیرون داشته و در نتیجه استقامت بسیار خوبی در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد دارد و میتوان در شرایط آب و هوایی بسیار گرم یا بسیار سرد از آن استفاده کرد. لازم به ذکر است که این پانل ها از مقاومت فیزیکی بالایی در برابر ضربه و فشار برخوردار می باشند.
همچنین در صورت اتمام پروژه و عدم نیاز میتوانید این سازه ها را به عنوان کانکس کارگاهی دست دوم به فروش برسانید. ضمن اینکه برای ساخت یک سازه کارگاهی زمان و هزینه ساخت و ساز با مصالح سنتی بسیار بیشتر از سازه پیش ساخته و ساندویچ پانل است.
مشخصات فنی کانکس کارگاهی
مشخصات فنی کانکس های کارگاهی شامل ابعاد کانکس و اطلاعات فنی متریال و اجزای تشکیل دهنده کانکس است. در هنگام خرید انواع کانکس میبایست از جزئیات فنی کانکس مورد نظر خود اطلاع داشته باشید. در ادامه به چند مورد از مشخصات فنی کانکس کارگری اشاره میکنیم:
جنس بدنه | ساندویچ پانل که از دو لایه ورق فلزی و یک لایه فوم عایق تشکیل شده است |
اسکلت | اسکلت از جنس تیرآهن نمره 14، 16، 18، 20 |
شاسی | قوطی پروفیل ابعاد 8×8 – 8×4 -12×12 |
پوشش داخلی | کناف، گچ برگ، pvc |
متریال کف | تخته چند لایه چوبی |
جنس کفپوش | سرامیک، پارکت، pvc، آلومینیوم آجدار |
درب و پنجره | pvc، آلومینیوم، پانلی |
محدودیت در اندازه
ابعاد کانکس معمولا محدود است و برای اجرای کانکسهایی با ابعاد بیش از 12×3 متر میبایست از کانکس های دو قلو استفاده کنید و بعد از انتقال به محل اجرای پروژه کانکس ها را به یکدیگر متصل کنید.
قیمت کانکس کارگری
قیمت این کانکس متاثر از عوامل متعددی است. برخی از عواملی که بر قیمت کانکس کارگری تاثیر می گذارند شامل :
- ابعاد و ساختار : ابعاد کانکس و ساختار داخلی و خارجی آن از جمله جنس بدنه و تاسیسات داخلی بر قیمت تاثیر می گذارد.
- محل اجرای پروژه: فاصله محل تولید و نصب کانکس، هزینه حمل و نقل را تعیین میکند.
- نوع متریال: نوع و کیفیت مواد اولیه مانند ورق فولادی، نوع فوم و جزئیات ساختاری بر روی قیمت کانکس تاثیر مستقیم دارد. بنابراین قیمت ساندویچ پانل یکی از عوامل و مهم تاثیرگذار بر روی قیمت کانکس کارگری است.
- امکانات ثانویه کانکس: این امکانات شامل کابینت، سینک ظرفشویی، گاز، سیستم سرمایشی و گرمایشی است.
توصیه می شود برای دریافت قیمت دقیق و مناسب، با تولیدکنندگان معتبر کانکس تماس حاصل فرمایید تا جزئیات دقیق کار را به شما ارائه دهند. کیان پانل نیز یکی از تولیدکنندگان معتبر و اصلی ساندویچ پانل و متریال مورد نیاز ساخت کانکس است.
سوالات متداول کانکس کارگاهی
قیمت کانکس کارگاهی چه قدر است؟
قیمت کانکس کارگاهی به عوامل مختلفی مانند کیفیت و نوع متریال مصرفی، ابعاد، محل اجرای پروژه، نوع زیرسازی، تجهیزات و امکانات آن بستگی دارد.
عمر مفید کانکس کارگاهی چه قدر است؟
عمر مفید کانکس کارگاهی با توجه به کیفیت مصالح و نوع نگهداری از سازه بین 15 الی 20 سال است.
آیا امکان سفارشی سازی کانکس کارگاهی وجود دارد؟
بله، امکان سفارشی سازی کانکس کارگری در بسیاری از شرکت های تولید کننده وجود دارد. می توان با توجه به نیازهای کاربر، کانکس کارگاهی را با ابعاد، تجهیزات و امکانات دلخواه سفارش داد.