ساختمان پیش ساخته

ساختمان پیش ساخته (Prefabricated Building) به ساختمان هایی گفته می شود که اجزای آن به صورت مجزا در کارخانجات تولید می شود و در مرحله بعد اگر متراژ ساختمان مورد نظر به گونه‌ای باشد که قابلیت حمل و نقل را داشته باشد در محل کارخانه مونتاژ می شود و در غیر این صورت مراحل مونتاژ ساختمان پیش ساخته در محل مورد نظر انجام می پذیرد.

ساختمان پیش ساخته کیان پانل

در سال های اخیر به دلیل نیاز به افزایش سرعت ساخت ساختمان با کاربری های مختلف و کاهش هزینه های ساخت ساختمان ها در بیشتر کشورها مردم به این گونه از ساختمان ها گرایش بیشتری پیدا کرده اند و کیان پانل یکی از تولیدکنندگان بزرگ در این زمینه محسوب می‌شود. البته باید متذکر شد که در حوادث غیر مترقبه و بلایای طبیعی این گونه ساختمان ها بسیار پرکاربرد و ناجی جان انسان ها هستند.

ساختمان پیش ساخته پانلی

ساختمان پیش ساخته چیست؟!

ساختمان های پیش ساخته عموما با استفاده از چوب، ورق های آهنی، قالب های بتنی و ساندویچ پانل و سایر متریال های سبک ساخته می شوند، به طور عامیانه می توان گفت به انواع مدل های کانکس، ساختمان های ساخته شده با کانتینر و ویلاهای پیش ساخته و … زیر مجموعه ای از ساختمان های پیش ساخته هستند.

در حال حاضر می توان در جای جای شهرهای پیشرفته در دنیا و ایران نمونه های زیادی را از انواع مختلف ساختمان پیش ساخته مشاهده کرد. از کانکس های نگهبانی پارک ها گرفته تا سرویس بهداشتی پایگاه های نظامی یا باجه های خودپرداز سیار درون شهری که در مکان های مختلف قرار دارند، شرکت کیان پانل یکی از تولید کنندگان قدیمی در این صنعت است که با رعایت همه استاندارد های جهانی محصولی با کیفیت را به شما ارائه خواهد کرد.

مزایای ساختمان پیش ساخته

ساختمان های پیش ساخته مزایای بسیاری دارند که به طور خلاصه بخشی از مزایای این گونه از ساختمان ها را در ادامه بیان خواهیم کرد:

  • از لحاظ قیمت به صرفه هستند.
  • از لحاظ سرعت ساخت و بهره برداری بسیار مناسب هستند.
  • صرفه جویی در انرژی به دلیل عایق بودن این گونه از ساختمان ها.
  • در مناطقی که ساخت ساختمان به محیط زیست آسیب وارد می نماید مناسب هستند.
  • این سازه ها قابلیت انتقال و جابجایی را دارند.
  • در مقابل سیل، زلزله، آتش سوزی و بلایای طبیعی این سازه ها خطر و آسیب کمتری را دارا می باشند.
  • در احداث کمپ های موقت و کارگاهی بسیار پر کاربرد هستند.
ساختمان پیش ساخته

معایب ساختمان پیش ساخته

  • محدودیت در تعداد طبقات ساختمان های پیش ساخته که بیش از 2 طبقه نمی توانند باشند.
  • عدم حضور کارفرما در هنگام ساخت سازه پیش ساخته به این دلیل که در کارخانه تولید می شوند و نظارت مستقیم وجود ندارد.
  • تغییرات در ساختمان های پیش ساخته به سختی صورت می پذیرد.
پیش ساخته

انواع ساختمان پیش ساخته

ساختمان‌های پیش ساخته مجموعه‌ای از سازه‌هایی هستند که با استفاده از انواع مواد و مصالح ساختمانی پیش ساخته اجرا می‌شوند. انواع مصالح ساختمانی پیش ساخته شامل بتن پیش ساخته، ساندویچ پانل، سمنت برد، گچبری‌های پیش ساخته و کناف است.قطعات پیش ساخته ساختمانی با استفاده از مواد و متریال گوناگونی تولید می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ها و مشخصات منحصر به فردی دارند.

ساختمان پیش ساخته
ساختمان پیش ساخته پانلی (ساندویچ پانل)

این گونه از ساختمان های پیش ساخته از ساندویچ پانل ساخته می شوند. در ساخت ساختمان پیش ساخته پانل ابتدا زیرسازی و آهنی کشی لازم جهت نصب پانل ها انجام می شود و سپس نصب پانل، فلاشینگ و درب و پنجره صورت می پذیرد. ساخت با مصالح پیش ساخته جدید که مقاوم در برابر آتش سوزی، رطوبت، زلزله و .. موجب می شود که در نهایت ساختمانی با کیفیت بالاتر و با قیمت مناسب تر داشته باشیم.

ساختمان پیش ساخته پی وی سی (PVC)

این گونه از ساختمان ها مشابه ساختمان‌های پانلی بر روی آهن کشی زیرین نصب می گردند. از لحاظ مقاومت در برابر روطوبت و ضربه بسیار با دوام هستند. اما از نظر مقاومت در برابر حرارت و آتش سوزی ضعیف هستند و قابلیت اشتعال دارند. البته پانل های پی وی سی مدل کندسوز هم وجود دارد که در برابر آتش مقاوم تر است.

پیش ساخته
ساختمان پیش ساخته چوبی

مشکل عمده ساختمان پیش ساخته چوبی خطر اشتعال و آتش سوزی است. البته لازم به ذکر است که این ساختمان ها از لحاظ بصری جذابیت بسیار بالایی دارند و زیبا هستند و با طبیعت سازگارترند. چوب همانند یک عایق طبیعی عمل می‌کند؛ در فصول سرد یا گرم سال از تبادل انرژی محیط داخلی با محیط بیرون جلوگیری می‌کند و از آن می‌توان در شرایط آب‌وهوایی مختلف و در مناطق خیلی گرم، خیلی سرد و یا با رطوبت بالا استفاده کرد.

ساختمان پیش ساخته
پیش ساخته
ساختمان پیش ساخته کانتینری

سازه پیش ساخته کانتینری دیگر نیاز به آهن کشی و زیرسازی فلزی نخواهد داشت صرفا جهت افزایش قابلیت عایق بودن این ساختمان ها از داخل با عایق xps یا پلی یورتان دیوار و سقف کانتینر پوشش داده می شود.

ساختمان پیش ساخته ال اس اف (lsf)

در ساختمان های پیش ساخته ال اس اف از زیر سازی استیل استفاده می شود که از لحاظ وزنی سبک تر هستند و روند جابجایی آنها راحت تر است. برای روکش سقف و دیوار از ورق های آهنی فولادی با روکش گالوانایز شده استفاده می شود.

ساختمان پیش ساخته
پیش ساخته
ساختمان پیش ساخته بتنی

ساخته شده از قطعات بتن پیش ساخته در کارخانجات است که از لحاظ دوام و ماندگاری شرایط مناسبی دارند ولی از نظر قیمت و پرت مصالح و ایجاد شخصی سازی کارفرمایان را عموما با مشکل مواجه خواهند کرد.

مزایای خانه پیش ساخته بتنی سبک

علاوه بر کوتاه شدن زمان اجرای پروژه، حمل و نقل و نصب قطعات پیش ساخته بتنی بسیار آسان است. مقاومت بالایی در برابر رطوبت و بارندگی دارند و نوع اتصالات این قطعات به یکدیگر به گونه ایست که در برابر نیروهای افقی و عمودی زلزله مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند.یکی دیگر از مهمترین مزایای خانه پیش ساخته بتنی قابلیت دمونتاژ و نصب در مکان دیگر است. این سازه‌ها بدون آسیب به تایل‌های بتن امکان مونتاژ و دمونتاژ را دارند.

نحوه اجرای خانه های پیش ساخته

1- اجرای فونداسیون 2- ساخت و نصب اسکلت فلزی 3- رنگ آمیزی قوطی ها و قطعات فلزی 4- نصب ساندویچ پانل دیواری و سقفی به همراه چارچوب درب و پنجره 5- اجرای لوله کشی آب و فاضلاب 6- اجرای کف سرامیک، پارکت 7- نصب درب و پنجره ها 8- اجرای تاسیسات برقی 9- نصب شیرآلات و چینی آلات

ساختمان پیش ساخته

آیا خانه های پیش ساخته ضد زلزله هستند؟

1.مصالح و روش ساخت اسکلت فلزی: استفاده از اسکلت فلزی در خانه‌های پیش‌ساخته به عنوان مهم‌ترین عامل ضد زلزله شناخته می‌شود. این اسکلت‌ها با اتصالات قوی و انعطاف‌پذیر، قادر به تحمل لرزش‌های شدید زمین هستند. دیوارها: نوع دیوار در مقاومت نهایی سازه تاثیرگذار است. دیوارهای ساندویچ پانل با هسته عایق و روکش‌های فلزی، به دلیل وزن کم و مقاومت بالا، گزینه مناسبی برای حفظ پایداری در برابر زلزله هستند. اتصالات: کیفیت اتصالات بین اجزای مختلف سازه، نقشی کلیدی در عملکرد آن در برابر زلزله ایفا می‌کند. استفاده از جوش‌های بادوام، پیچ‌های محکم و دیگر روش‌های اتصال استاندارد، ایمنی سازه را تضمین می‌کند.

2.طراحی مهندسی محاسبات دقیق: طراحی سازه توسط مهندسان مجرب و متخصص در زمینه زلزله‌شناسی، امری حیاتی است. این امر با در نظر گرفتن ضوابط و استانداردهای آیین‌نامه‌های زلزله و تحلیل دقیق محل احداث، انجام می‌شود. توجه به جزئیات: در طراحی خانه‌های پیش‌ساخته ضد زلزله، به جزئیات مانند نوع فونداسیون، اتصالات بین طبقات، مهاربندی‌ها و دیگر المان‌ها، توجه ویژه‌ای می‌شود.

3.نظارت و اجرا نظارت مستمر: اجرای دقیق و اصولی مراحل ساخت بر اساس نقشه‌های طراحی شده و با نظارت مستمر مهندسان ناظر، تضمین‌کننده کیفیت و ایمنی نهایی سازه خواهد بود. رعایت استانداردها: استفاده از مصالح مرغوب و باکیفیت، مطابق با استانداردهای زلزله، از بروز هرگونه نقص و ضعف در سازه جلوگیری می‌کند.

4. دسته‌بندی خانه‌های پیش‌ساخته انواع مختلف: خانه‌های پیش‌ساخته در انواع مختلف با سطوح متفاوتی از مقاومت در برابر زلزله طراحی و ساخته می‌شوند. انتخاب مناسب: انتخاب نوع سازه با توجه به شرایط منطقه‌ای و میزان لرزه‌خیزی محل احداث، از اهمیت بالایی برخوردار است.

با توجه به رعایت موارد ذکر شده می‌توان نتیجه گرفت یک ساختمان پیش ساخته در برابر زلزله ایمن بوده و همچنین در برابر باد و طوفان شدید مقاومت قابل توجهی دارد.

در پایان می توان گفت که ساختمان های پیش ساخته ای که امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند از ساندویچ پانل ها ساخته می شوند چون توان بالایی در عایق کردن محیط دارند و از لحاظ وزنی سبک هستند و خطرات احتمالی تخریب و ریزش ساختمان به دلایل مختلف را کاهش می دهند. شرکت کیان پانل با بیش از 20 سال سابقه در تولید انواع ساندویچ پانل و ساختمان پیش ساخته یکی از شرکت های پیشرو در این صنعت است.

ساختمان پیش ساخته