
ساندویچ پانل سقفی (Roof sandwich panel) یکی از انواع اصلی ساندویچ پانلهاست که برای پوشش سقف انواع سازه پیش ساخته به کار میرود و جایگزین سقفهای آجری، بتنی و تیرچه بلوک شده است. این پانل از دو لایه ورق فلزی و یک لایه فوم عایق در بین ورقهای فلزی تشکیل شده است.
ورقهای فلزی به کار رفته در ساختار ساندویچ پانل سقفی از جنس ورق گالوانیزه، آلوزینک و یا آلومینیوم است. فومهای عایق نیز از جنس فوم پلی اورتان، فوم پلی استایرن، اکس پی اس و یا پشم سنگ است.
نوع ورق و فوم به کار رفته در ساختار ساندویچ پانل سقفی به نوع کاربری و موقعیت پروژه بستگی دارد. فوم ساندویچ پانل سقفی با ضخامتی بین 3 الی 10 سانتیمتر تولید میشود. ضخامت ورق پنل سقفی نیز بسته به نوع ورق بین 0.4 الی 0.7 میلیمتر است.
استفاده از ساندویچ پانل سقفی در ساختمانها و سازههای صنعتی بسیار پر کاربرد است. داشتن یک سقف سبک و مقاوم در سازه های صنعتی حائز اهمیت است. سقف ساختمان یکی از مهم ترین بخشهای معماری ساختمان است و بیشترین تاثیر را از تغییرات شرایط آبوهوایی مانند برف، باران و طوفان میگیرد.
اجزای تشکیل دهنده ساندویچ پانل سقفی
ساندویچ پانل سقفی همانند ساندویچ پانل دیواری از دو لایه ورق فلزی و یک لایه فوم تشکیل شده است که در ادامه به مشخصات انواع فوم و ورق ساندویچ پانل سقفی میپردازیم.
انواع فوم
فومها در هسته مرکزی ساندویچ پانل قرار دارند و به لحاظ نوع ترکیبات، عملکرد و خواص انواع گوناگونی دارند مانند:
هرکدام از فومهایی که به آن اشاره کردیم برای کاربری خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. بر اساس کاربری سوله یا ساختمان ممکن است هسته پانل سقفی متفاوت باشد.
ویژگیهای کلی انواع عایق ساندویچ پانل سقفی یکسان است اما تفاوت اصلی در درصد عایق بودن هرکدام از فومها است.
برای مثال میزان عایق بودن در مقابل تبادل دما در فوم پلی اورتان نسبت به فوم اکس پی اس و پلی استایرن بیشتر است اما از عایق طبیعی پشم سنگ کمتر است.
همانطور که گفته شد ویژگی فوم پانل یا همان هسته پانل در تمامی موارد یکسان است یعنی تمام موارد بالا در مقابل رطوبت، برودت، صدا به درصدی کم تر و بیشتر مقاومت دارند.

انواع ورق
نوع ورق ساندویچ پانل سقفی به محل ساخت و شرایط جوی منطقه بستگی دارد. به طور مثال در مناطق با شرجی بالا از ورق آلوزینک که مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد، استفاده می شود. بهتر است قبل از اقدام به خرید با کارشناسان فروش جهت انتخاب بهتر محصول مشورت کنید. انواع ورق ساندویچ پانل شامل موارد زیر است:
- ورق گالوانیزه: یک ورق آهنی با روکشی از عنصر روی و مقاومت متوسط در برابر رطوبت و پوسیدگی است.
- ورق آلوزینک: ورق آهنی با روکشی از آلیاژ روی و آلومینیوم است که مقاومت خوبی در برابر رطوبت، زنگزدگی و پوسیدگی دارد.
- ورق آلومینیوم: یک ورق انعطاف پذیر از جنس عنصر آلومینیوم است که بالاترین مقاومت را در برابر رطوبت، خوردگی و پوسیدگی دارد. ورق آلومینیوم قیمت بالاتری نسبت به سایر ورقها داشته و رول فرم این ورقها تنها در متراژهای بالای 2000 متر باز میشود.
نوع ورق مورد استفاده عمدتاً از جنس ورق گالوانیزه رنگی یا آلوزینک رنگی است تا هم از لحاظ قیمت و هم زمان تولید بهینه باشد. ورق آلومینیوم
البته لازم به ذکر است، پانلهای سقفی به صورت یک رو ورق و دو رو ورق تولید میشوند. اگر یک سوله انباری دارید یا سقف ساختمان خود رو میخواهید عایق کنید، استفاده از پانل عایق یک رو ورق می تواند برای شما مناسب باشد. اما اگر به دنبال تولید هستید یا سازه شما از داخل در مجاورت گرمای بیش از حد است یا احتمال آتش سوزی دارد، بهتر است از پانل دو رو ورق استفاده کنید.
انواع ورق ساندویچ پانل سقفی بر اساس نوع رول فرم
ورق ساندویچ پانل سقفی در اشکال گوناگون تولید میشوند که تنها به لحاظ شکل ظاهری با یکدیگر تفاوت دارند. البته فرمهای مختلف ورق ساندویچ پانل سقفی با قیمت متفاوتی عرضه میشوند. انواع ورق ساندویچ پانل سقفی شامل اشکال زیر است که مشتریان بر حسب نوع سلیقه خود میتوانند یکی از آنها را انتخاب کنند:
- ورق ذوزنقه
- ورق شادولاین
- ورق سینوسی (کروگیت)
استفاده از ساندویچ پانل سقفی چه مزایایی دارد؟
استفاده از ساندویچ پانل سقفی مزایا و نکات مثبت بیشتری نسبت به مصالح سنتی دارد که در ادامه به چند نمونه آن اشاره میکنیم.
خواص عایق
با ظهور ساندویچ پانل سقفی میتوانید یک سقف مقاوم در برابر حرارت، رطوبت، آب، عایق صدا و آتش در ساختمانهای صنعتی و مسکونی داشته باشید. با استفاده از پانل سقفی سازه یا ساختمان خود را در برابر بلایای طبیعی مقاوم تر و ایمن تر خواهید کرد.
کوتاه شدن زمان ساختوساز
با بررسی بیشتر به این نتیجه خواهیم رسید که سرعت ساخت و کیفیت ساخت یک سازه (ساختمان یا سوله صنعتی) با ساندویچ پانل به مراتب از مصالح سنتی مانند آجر و سیمان بیشتر است.
افزایش سرعت ساختوساز سبب شده تا برای ساخت انواع سازههای بزرگ مانند سولههای تولیدی و سازههای مدرن از ساندویچ پانل استفاده شود.
دوام، پایداری و طول عمر بالا
ساندویچ پانل، کیفیت سقف یک ساختمان یا سازه فلزی را به دلیل ویژگیها و خواص منحصربهفرد خود افزایش میدهد؛ به همین دلیل دوام و طول عمر بالایی در برابر شرایط آبوهوایی مختلف دارد.
قیمت ارزان ساندویچ پانل
با توجه به ویژگیها و کیفیتی که ساندویچ پانل سقفی نسبت به مصالح ساختمانی سنتی دارد، استفاده از این مصالح ساختمانی پیش ساخته در طول زمان برای کارفرمایان و سازندگان صرفه اقتصادی خواهد داشت.
نصب راحت و کم هزینه
ساندویچ پانلها بواسطه وزن کم و سبک حملونقل و جابهجایی بسیار راحتی دارند. این پنلها توسط کمترین نیروی انسانی بهراحتی حمل و نصب میشوند.
مقاومت در برابر زلزله
ساندویچ پانل سقفی به دلیل وزن سبک و اتصالات پیچ و مهرهای مقاومت بسیار خوبی در برابر نیروهای افقی و عمودی زلزله دارند و به دلیل وزن کم به مراتب آسیبهای کمتری بر جای میگذارند.

از ساندویچ پانل سقفی برای چه نوع کاربری استفاده میشود؟
از ساندویچ پانل سقفی در طیف گستردهای از کاربریها استفاده میشود. به صورت کلی برای ساخت انواع سازه پیش ساخته مسکونی، تجاری، صنعتی و تولیدی میتوان از این نوع پانلها استفاده کرد. در ادامه به چند نمونه از کاربردهای ساندویچ پانل سقفی به صورت مورد اشاره میکنیم:
- سقف سولههای تولیدی، صنعتی، ورزشی، انبار
- سقف ساختمانهای پیش ساخته اداری و مسکونی
- ساخت انواع کانکس مدیریتی، کارگاهی، نگهبانی، امدادی
- پوشش سقف ایستگاههای اتوبوس یا تاکسی
- سالنهای پرورش قارچ
- سیلوها و سازههای کشاورزی
- آزمایشگاهها و مراکز بهداشتی
مشخصات فنی ساندویچ پانل سقفی
در هنگام خرید ساندویچ پانل سقفی میبایست از مشخصات فنی ساندویچ پانل مورد نظر خود مانند ابعاد ساندویچ پانل (طول و عرض)، ضخامت فوم، ضخامت ورق و دانسیته پانل اطلاع داشته باشید.
عرض مفید هر شیت ساندویچ پانل سقفی 1 متر است و عرض غیر مفید آن که همراه با اورلپ در نظر گرفته میشود 1.07 متر است.
طول هر پنل سقفی نیز بر اساس سفارش و درخواست مشتریان برش خواهد خورد. طول هر شیت پنل سقفی نیز با توجه به ابعاد تریلرها بیش از 12.5 متر برش نمیخورد.
ضخامت ساندویچ پانلهای سقفی نیز بر اساس موقعیت جغرافیایی و نوع کاربری پروژه بین 3 الی 10 سانتیمتر تولید میشود. ورقهای گالوانیزه و آلوزینک سقفی نیز با ضخامت 0.4 تا 0.6 میلیمتر و ورق آلومینیوم تنها با ضخامت 0.7 میلیمتر تولید میشود.
میزان دانسیته یا همان چگالی ساندویچ پانل نیز با توجه به نوع فوم به کار رفته در ساختار ساندویچ پنل متفاوت است. برای مثال میزان دانسیته فوم پلی اورتان بین 30 الی 40 کیلوگرم بر متر مکعب است. هرچه میزان دانسیته بیشتر باشد، فوم عایق از فشردگی، کیفیت و عملکرد بهتری برخوردار است.
مشخصات کلی ساندویچ پانل سقفی در یک نگاه
ابعاد | طول به سفارش مشتریان عرض مفید 1 متر و عرض غیر مفید 1.07 متر |
نوع فوم | فوم پلی اورتان، اکس پی اس و یا پشم سنگ |
ضخامت فوم | 3 الی 10 سانتیمتر بر حسب کاربری پروژه |
نوع ورق | گالوانیزه، آلوزنیک و یا آلومینیوم |
ضخامت ورق | 0.4 الی 0.6 میلیمتر (گالوانیزه، آلوزینک) 0.7 میلیمتر (ورق آلومینیوم) |
مزایا | کوتاه شدن زمان ساخت، دوام و طول عمر سقف، کاهش هزینه مصالح و نصب و اجرا |
کاربرد | سازههای پیش ساخته اداری، مسکونی، تجاری، سولههای تولیدی، صنعتی، انواع کانکس ثابت و متحرک |
قیمت | تماس با کارشناسان کیان پانل |

فواصل گام پانل سقفی
گام ساندویچ پانل سقفی یکی از اصلی ترین و مرسوم ترین مواردی است که برای حفاظت از سقف در شرایط جوی و افزایش میزان مقاومت پانل ایجاد میشود.
تعداد گامها در هر یک متر مربع پانل شمارش می شود. لازم به ذکر است در شمارش گامهای ساندویچ پانل سقفی گام آخر که اصطلاحا به آن اورلپ می گویند در تعداد گامها محاسبه می شود. در هنگام نصب اورلپ پانل سقفی بر روی پانل کناری مینشیند و سبب درزبندی و آببندی پانلها میشود.
گامها به دو مدل طبقه بندی میشود:
چهار گام: پانل سقفی 4 گام دارای 3 گام مفید و 1 گام اورلپ است.
پنج گام: پانل سقفی 5 گام دارای 4 گام مفید و 1 گام اورلپ است.
پانل سقفی چهار گام مرسوم تر است و اکثر تولیدات داخلی ساندویچ پانل سقفی از نوع چهار گام است.
گام پنلهای سقفی سبب افزایش مقاومت خمشی پنل شده و سازه را در مقابل باد، بارش برفوباران محافظت میکند. همچنین بار وارده بر سقف در هنگام نصب و بارش برف را به میزان کمتری به سازه انتقال میدهد تا در طولانی مدت سازه دچار قوسی و شکم در ناحیه سقف نشود.
نصب ساندویچ پنل سقفی
نصب ساندویچ پانل از اصلی ترین موارد محسوب میشود، نصب درست و اصولی با آب بندی خوب به ما کمک خواهد کرد تا سازه ای مقاوم تر داشته باشیم.
فرآیند نصب پنل سقفی به شرح زیر است:
- زیرسازی
زیرسازی پنلهای سقفی با استفاده از انواع ورق فلزی مانند تیر و ستون، پرلین، سگراد، سینهبند و مهاربند انجام میشود. - نصب پوشش سوله
شیتهای پانل سقفی بر روی زیرسازی و پرلینها جایگذاری میشوند و به ازای هر 1 متر با استفاده از پیچ ساندویچ پانل مانند پیچهای سرمته واشردار گالوانیزه پیچ میشوند. در این مرحله قرار گرفتن مناسب اورلپ پانلها بر روی یکدیگر بسیار مهم است. - آببندی و درزبندی سقف
آببندی سقف با استفاده از انواع ورق فلاشینگ، فیتر، درزگیرها و چسبهای عایق ساندویچ پانل مانند چسب پلی اورتان برای درز بندی انجام میشود. - نصب آبرو (گاتر)
استفاده از آبرو یا گاتر برای هدایت آب حاصل از بارش در فصول مختلف سال به سمت سطح زمین است.

ساندویچ پانل سقفی چه قدر هزینه دارد؟
قیمت ساندویچ پانل سقفی تحت تاثیر نوسانات بازار کاهش یا افزایش دارد. به صورت کلی قیمت ساندویچ پنل سقفی با توجه به فاکتورهای مختلفی مانند نوع و ضخامت فوم ساندویچ پنل، نوع و ضخامت ورق، رنگ ورق، متراژ پروژه، کیفیت متریال و مواد اولیه تعیین میشود.
جهت اطلاع از قیمت و محاسبه متراژ پانل می توانید به صفحه قیمت ساندویچ پانل مراجعه فرمایید.
در این مقاله از سایت کیان پانل سعی کردیم به تمامی موارد مربوط به ساندویچ پنل سقفی بپردازیم و به سوالات متداول در این زمینه پاسخ دهیم.
سوالات متداول ساندویچ پانل سقفی
بله پنل سقفی برای پوشش سقف و ایزوله سازی سقف انواع ساختمانها بسیار کاربردی و قابل استفاده است.
خیر، پانل سقفی برای اتاق ایزوله استفاده نمیشود و به جای آن برای سقف و دیوار اتاق تمیز از ساندویچ پانل دیواری کیان استفاده میشود.
تمامی محصولات کیان پانل به صورت کانتینیوز و با استفاده از دستگاههای تمام اتوماتیک بدون دخالت دست انجام میشود و همین موضوع کیفیت محصول نهایی را بالا میبرد.
40 و 50 به عنوان ضخامت ورق روی پنل و زیر پنل است قطعاً ورق با ضخامت 50، کیفیت بیشتر و طول عمر بیشتری دارد و قیمت آن بالا تر است.
استفاده از مواد مختلف در ساخت پانل تاثیر مستقیم بر روی قیمت آن دارد، قیمت پانل سقفی بستگی به ورق، فوم و رنگ انتخاب از سوی مشتری دارد.
طول ساندویچ پانلهای سقفی بر اساس متراژ مورد نیاز مشتریان برش خواهد خورد و به دلیل محدودیت طول تریلرها طول هر شیت ساندویچ پنل بیش از 12.5 متر نخواهد بود. در نهایت با استفاده از لیفتراک و تسمههای پارچهای ساندویچ پانلها بارگیری میشوند.
پاسخی بگذارید