ساندویچ پانل سقفی

ساندویچ پانل سقفی

ساندویچ پانل سقفی (Roof Sandwich Panel) پوششی برای سقف سوله‌ها، کانکس و ساختمان های پیش ساخته است و از دو لایه ورق فلزی و یک لایه فوم عایق تشکیل می‌شود. پانل های سقفی به صورت گام‌دار و همراه با اورلپ طراحی می‌شوند تا اتصالات و آب‌بندی و درزبندی پنل‌ها به شیوه ای درست انجام شود.

ساندویچ پانل سقفی با استفاده از ورق‌های فلزی گالوانیزه، آلوزینک و یا آلومینیوم تولید می‌شود. فوم‌های عایق نیز از جنس فوم پلی اورتان، فوم پلی استایرن، اکس پی اس و یا پشم سنگ است.

لایه‌های ساندویچ پانل سقفی به ترتیب شامل موارد زیر است:

بالاترین لایه: یک لایه ورق فلزی 3گام یا ۴ گام (جهت استقامت بیشتر)

لایه میانی: یک لایه فوم جهت عایق بودن ساندویچ پانل سقفی

لایه زیرین: یک لایه ورق فلزی شیاردار جهت پوشش زیرین ساندویچ پانل که به طرف داخل سازه قرار می‌گیرد.

استفاده از ساندویچ پانل سقفی در ساختمان‌ها و سازه‌های صنعتی بسیار پر کاربرد است. داشتن یک سقف سبک و مقاوم در سازه های صنعتی حائز اهمیت است. سقف ساختمان یکی از مهم ترین بخش‌های معماری ساختمان است و بیشترین تاثیر را از تغییرات شرایط آب‌وهوایی مانند برف، باران و طوفان می‌گیرد.

پانل سقفی

در ویدئو زیر می‌توانید نحوه نصب و اجرای ساندویچ پانل سقفی را مشاهده کنید.

مشخصات فنی ساندویچ پانل سقفی

در هنگام خرید ساندویچ پانل سقفی می‌بایست از مشخصات فنی ساندویچ پانل مورد نظر خود مانند ابعاد ساندویچ پانل سقفی (طول و عرض)، ضخامت فوم، ضخامت ورق و دانسیته پانل اطلاع داشته باشید.

ابعادطول: تا 12.5 متر برش می‌خورد
عرض: مفید 1 متر و غیر مفید 1.07 متر
نوع فومفوم پلی اورتان، اکس پی اس و یا پشم سنگ
ضخامت فوم3 الی 10 سانتی‌متر بر حسب کاربری پروژه
نوع ورقگالوانیزه، آلوزنیک و یا آلومینیوم
ضخامت ورق0.4 الی 0.6 میلی‌متر (گالوانیزه، آلوزینک)
0.7 میلی‌متر (ورق آلومینیوم)
مزایاکوتاه شدن زمان ساخت، دوام و طول عمر سقف، کاهش هزینه‌ مصالح و نصب و اجرا
کاربردسازه‌های پیش ساخته اداری، مسکونی، تجاری، سوله‌های تولیدی، صنعتی، انواع کانکس ثابت و متحرک
رنگ پانلبه صورت استاندارد رنگ‌های قرمز، آبی، سفید
قیمتتماس با کارشناسان کیان پانل
مشخصات فنی مورد نیاز جهت خرید پانل سقفی

انواع ساندویچ پانل سقفی

ساندویچ پانل های سقفی براساس تعداد گام، نوع فوم، نوع ورق و نحوه رول فرمینگ دارای انواع متفاوتی هستند که در ادامه به توضیح این موارد می پردازیم:

انواع پنل سقفی بر اساس تعداد گام

گام ساندویچ پنل سقفی یکی از اصلی ترین و مرسوم ترین مواردی است که برای حفاظت از سقف در شرایط جوی و افزایش میزان مقاومت خمشی پانل ایجاد می‌شود.

تعداد گام‌ها در هر یک متر مربع پانل شمارش می شود. لازم به ذکر است در شمارش گام‌های ساندویچ پانل سقفی گام آخر که اصطلاحا به آن اورلپ می گویند در تعداد گام‌ها محاسبه می شود. در هنگام نصب اورلپ پانل سقفی بر روی پانل کناری می‌نشیند و سبب درزبندی و آب‌بندی پانل‌ها می‌شود.

انواع پانل سقفی بر حسب گام

گام‌ها به سه مدل طبقه بندی می‌شود:

دو گام: پانل سقفی 2 گام دارای 2 گام مفید و 1 گام اورلپ است.

سه گام: پانل سقفی 3 گام دارای 3 گام مفید و 1 گام اورلپ است.

چهار گام: پانل سقفی 4 گام دارای 4 گام مفید و 1 گام اورلپ است.

گام پنل‌های سقفی سبب افزایش مقاومت خمشی پنل شده و سازه را در مقابل باد، بارش برف‌وباران محافظت می‌کند. همچنین بار وارده بر سقف در هنگام نصب و بارش برف را به میزان کمتری به سازه انتقال می‌دهد تا در طولانی مدت سازه دچار قوسی و شکم در ناحیه سقف نشود.

انواع پنل سقفی بر اساس نوع رول فرم

ورق ساندویچ پانل سقفی در اشکال گوناگون تولید می‌شوند که تنها به لحاظ شکل ظاهری با یکدیگر تفاوت دارند. البته فرم‌های مختلف ورق ساندویچ پانل سقفی با قیمت متفاوتی عرضه می‌شوند. انواع ساندویچ پانل سقفی بر اساس نوع ورق شامل اشکال زیر است که مشتریان بر حسب نوع سلیقه خود می‌توانند یکی از آن‌ها را انتخاب کنند:

  • ورق ذوزنقه
  • ورق شادولاین
  • ورق سینوسی (کروگیت)

ساندویچ پانل سقفی همانند ساندویچ پانل دیواری از دو لایه ورق فلزی و یک لایه فوم تشکیل شده است که در ادامه به مشخصات انواع فوم و ورق ساندویچ پانل سقفی می‌پردازیم.

انواع پنل سقفی بر اساس نوع فوم

فوم‌ها در هسته مرکزی ساندویچ پانل قرار دارند و به لحاظ نوع ترکیبات، عملکرد و خواص انواع گوناگونی دارند مانند:

هرکدام از فوم‌هایی که به آن اشاره کردیم برای کاربری خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. بر اساس کاربری سوله یا ساختمان ممکن است هسته پانل سقفی متفاوت باشد.

ویژگی‌های کلی انواع عایق ساندویچ پانل سقفی یکسان است اما تفاوت اصلی در درصد عایق بودن هرکدام از فوم‌ها در برابر حرارت و رطوبت است.

ساندویچ پنل سقفی

انواع پانل سقفی بر اساس نوع ورق

نوع ورق ساندویچ پانل سقفی به محل ساخت و شرایط جوی منطقه بستگی دارد. به طور مثال در مناطق با شرجی بالا از ورق آلوزینک که مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد، استفاده می شود. بهتر است قبل از اقدام به خرید با کارشناسان فروش جهت انتخاب بهتر محصول مشورت کنید.

البته لازم به ذکر است، پانل‌های سقفی به صورت یک رو ورق و دو رو ورق تولید می‌شوند. اگر یک سوله انباری دارید یا سقف ساختمان خود را می‌خواهید عایق کنید، استفاده از پانل عایق یک رو ورق می تواند برای شما مناسب باشد.

اما اگر به دنبال تولید هستید یا سازه شما از داخل در مجاورت گرمای بیش از حد است و احتمال آتش سوزی دارد، بهتر است از پانل دو رو ورق استفاده کنید.

انواع ورق ساندویچ پانل سقفی شامل موارد زیر است:

پانل سقفی کیان

مزایای ساندویچ پنل سقفی

استفاده از ساندویچ پنل سقفی مزایا و نکات مثبت بیشتری نسبت به مصالح سنتی دارد که در ادامه به چند نمونه آن اشاره می‌کنیم.

عایق حرارت و رطوبت

با ظهور ساندویچ پانل سقفی می‌توانید یک سقف مقاوم در برابر حرارت، رطوبت، آب، عایق صدا و آتش در ساختمان‌های صنعتی و مسکونی داشته باشید. با استفاده از پانل سقفی سازه یا ساختمان خود را در برابر بلایای طبیعی مقاوم تر و ایمن تر خواهید کرد.

کوتاه شدن زمان ساخت‌وساز

با بررسی بیشتر به این نتیجه خواهیم رسید که سرعت ساخت و کیفیت ساخت یک سازه (ساختمان یا سوله صنعتی) با ساندویچ پانل به مراتب از مصالح سنتی مانند آجر و سیمان بیشتر است.

افزایش سرعت ساخت‌وساز سبب شده تا برای ساخت انواع سازه‌های بزرگ مانند سوله‌های تولیدی و سازه‌های مدرن از ساندویچ پانل استفاده شود.

دوام، پایداری و طول عمر بالا

ساندویچ پانل، کیفیت سقف یک ساختمان یا سازه فلزی را به دلیل ویژگی‌ها و خواص منحصربه‌‎فرد خود افزایش می‌دهد؛ به همین دلیل دوام و طول عمر بالایی در برابر شرایط آب‌وهوایی مختلف دارد.

قیمت ارزان ساندویچ پانل

با توجه به ویژگی‌ها و کیفیتی که ساندویچ پانل سقفی نسبت به مصالح ساختمانی سنتی دارد، استفاده از این مصالح ساختمانی پیش ساخته در طول زمان برای کارفرمایان و سازندگان صرفه اقتصادی خواهد داشت.

نصب راحت و کم هزینه

ساندویچ پانل‌ها بواسطه وزن کم و سبک حمل‌ونقل و جابه‌جایی بسیار راحتی دارند. این پنل‌ها توسط کمترین نیروی انسانی به‌راحتی حمل و نصب می‌شوند.

مقاوم در برابر رشد میکروب‌ها و قارچ‌ها

پنل های سقفی به دلیل نوع ساختار و ترکیبات فوم به کار رفته، در برابر نفوذ و رشد میکروب‌ها مقاومت بسیار بالایی دارند. همچنین به دلیل مقاومت در برابر رطوبت، از رشد قارچ و نفوذ حشرات موذی و جوندگان جلوگیری می‌کنند.

مقاومت در برابر زلزله

ساندویچ پانل سقفی به دلیل وزن سبک و اتصالات پیچ‌ و مهره‌ای مقاومت بسیار خوبی در برابر نیروهای افقی و عمودی زلزله دارند و به دلیل وزن کم به مراتب آسیب‌های کمتری بر جای می‌گذارند.

سقف شیروانی

کاربردهای ساندویچ پانل سقفی

از ساندویچ پانل سقفی در طیف گسترده‌ای از کاربری‌ها استفاده می‌شود. برای ساخت انواع سازه پیش ساخته مسکونی، تجاری، صنعتی و تولیدی می‌توان از این نوع پانل‌ها استفاده کرد. در ادامه به چند نمونه از کاربردهای ساندویچ پنل سقفی به صورت موردی اشاره می‌کنیم:

  • سقف سوله‌های تولیدی، صنعتی، ورزشی، انبار
  • سقف ساختمان‌ پیش ساخته (اداری و مسکونی)
  • ساخت انواع کانکس مدیریتی، کارگاهی، نگهبانی، امدادی
  • پوشش سقف ایستگاه‌های اتوبوس یا تاکسی
  • ویلا و ساختمان پیش ساخته
  • سالن‌های پرورش قارچ، مرغداری
  • سیلوها و سازه‌های کشاورزی
  • آزمایشگاه‌ها و مراکز بهداشتی

نصب پانل سقفی

نصب ساندویچ پنل سقفی

نصب ساندویچ پانل از اصلی ترین موارد محسوب می‌شود، نحوه اجرای ساندویچ پانل سقفی با آب‌بندی اصولی به ما کمک خواهد کرد تا سازه‌ای مقاوم‌تر داشته باشیم.

نحوه نصب ساندویچ پانل سقفی به شرح زیر است:

زیرسازی

زیرسازی پنل‌های سقفی با استفاده از انواع قطعات فلزی مانند پرلین، سگراد، سینه‌بند و مهاربند انجام می‌شود.

نصب آبرو (گاتر)

استفاده از آبرو یا گاتر برای هدایت آب حاصل از بارش در فصول مختلف سال به سمت سطح زمین است. قابل توجه است که ورق آبرو را پیش از نصب ساندویچ پنل سقفی نصب می‌کنند.

نصب پوشش سوله

شیت‌های پانل سقفی بر روی پرلین‌ها جایگذاری می‌شوند و به ازای هر 1 متر با استفاده از پیچ ساندویچ پانل سقفی (پیچ‌های سرمته واشردار گالوانیزه) به زیرسازی پیچ می‌شوند. در این مرحله قرار گرفتن مناسب اورلپ پانل‌ها بر روی یکدیگر بسیار مهم است.

آب‌بندی و درزبندی سقف

آب‌بندی سقف با استفاده از انواع ورق فلاشینگ (تاج، زیرتاج، ژوئن سقفی) فیتر، درزگیرها و چسب‌های عایق مانند چسب پلی اورتان انجام می‌شود.

نصاب ساندویچ پانل سقفی

قیمت ساندویچ پانل سقفی

جهت محاسبه متراژ پانل می‌توانید به صفحه قیمت ساندویچ پانل مراجعه فرمایید. همچنین جهت اطلاع از قیمت نصب ساندویچ پانل سقفی با تیم فنی کیان پانل در ارتباط باشید.

ساندویچ پانل سقفی چه قدر هزینه دارد؟

قیمت هر متر مربع ساندویچ پانل سقفی تحت تاثیر نوسانات بازار کاهش یا افزایش دارد. به صورت کلی لیست قیمت ساندویچ پنل سقفی با توجه به فاکتورهای مختلفی مانند نوع و ضخامت فوم ساندویچ پنل، نوع و ضخامت ورق، رنگ ورق، متراژ پروژه، کیفیت متریال و مواد اولیه تعیین می‌شود.

در این مقاله از سایت کیان پانل سعی کردیم به تمامی موارد مربوط به ساندویچ پنل سقفی بپردازیم و به سوالات متداول در این زمینه پاسخ دهیم.


مقالات مرتبط

پانل سقفی آلوزینک

پنل سقفی آلومینیوم

ساندویچ پانل سقفی اکس پی اس

ساندویچ پنل سقفی پشم سنگ

سوالات متداول ساندویچ پانل سقفی

آیا این محصول برای سقف ساختمان های بلند قابل استفاده است؟

بله پنل سقفی برای پوشش سقف و ایزوله سازی سقف انواع ساختمان‌ها بسیار کاربردی و قابل استفاده است.

آیا از ساندویچ پنل سقفی برای ساخت اتاق کلین روم یا تمیز استفاده می‌شود؟

خیر، پانل سقفی برای اتاق ایزوله استفاده نمی‌شود و به جای آن برای سقف و دیوار اتاق تمیز از ساندویچ پانل دیواری کیان استفاده می‌شود.

تولید ساندویچ پانل کیان به صورت کانتینیوز است یا دیس کانتینیوز؟

تمامی محصولات کیان پانل به صورت کانتینیوز و با استفاده از دستگاه‌های تمام اتوماتیک بدون دخالت دست انجام می‌شود و همین موضوع کیفیت محصول نهایی را بالا می‌برد.

تفاوت ورق 40 و 50 میل در ساندویچ پانل چیست؟

40 و 50 به عنوان ضخامت ورق روی پنل و زیر پنل است قطعاً ورق با ضخامت 50، کیفیت بیشتر و طول عمر بیشتری دارد و قیمت آن بالا تر است.

محاسبه قیمت پانل سقفی چطور انجام می‌شود؟

استفاده از مواد مختلف در ساخت پانل تاثیر مستقیم بر روی قیمت آن دارد، قیمت پانل سقفی بستگی به ورق، فوم و رنگ انتخاب از سوی مشتری دارد.

نحوه بارگیری ساندویچ پنل سقفی چگونه است؟

طول ساندویچ پانل‌های سقفی بر اساس متراژ مورد نیاز مشتریان برش خواهد خورد و به دلیل محدودیت طول تریلرها طول هر شیت ساندویچ پنل بیش از 12.5 متر نخواهد بود. در نهایت با استفاده از لیفتراک و تسمه‌های پارچه‌ای ساندویچ پانل‌ها بارگیری می‌شوند.

میانگین 4.7

مطالب مشابه

پاسخی بگذارید