سوله بتنی + انواع | مزایا و معایب | مقایسه با سوله فلزی

calendarتاریخ انتشار: شهریور 2, 1403
writer-maleنویسنده: ادمین
speech-bubble-with-dots تعداد نظرات:0
سوله بتنی

سوله بتنی تشکیل شده از سقف و دیواره های پیش ساخته بتنی است. سوله های بتنی، وزن زیاد، هزینه و زمان ساخت بالایی دارند اما به دلیل مقاومت، استحکام و طول عمر زیاد بسیار محبوب و پرکاربرد هستند. به صورت کلی بتن در برابر رطوبت مقاومت بیشتری نسبت به فلز دارد پس در شرایط آب و هوایی شرجی و رطوبت بالا سازگاری این نوع سوله بیشتر است.

انواع سوله بتنی:

نکته ی متمایز کننده ی این سوله ها، ستون های بتنی و در نتیجه اسکلت بتنی سازه است. ستون های سوله اکثرا به صورت سنتی یا همان اجرا در محل بتن ریزی شده ولی در برخی از موارد از ستون های پیش ساخته بتنی هم استفاده می شود.

برای پوشش دیواره ها و سقف این نوع سوله همانند سوله ی فلزی، می توان از مصالح متفاوتی استفاده کرد. اما در اغلب موارد از ساندویچ پانل برای پوشش سوله بتنی استفاده می‌کنند.

  • سوله با اسکلت بتنی و پوشش سقف و دیوار بتن
  • سوله با اسکلت بتنی و دیوار بتنی و با پوشش سقف ساندویچ پانل
  • سوله با اسکلت بتنی و پوشش دیوار پانلی و سقف پانلی
  • سوله با اسکلت بتنی و دیوار آجری و سقف ساندویچ پانل
سوله بتنی پیش ساخته

مراحل ساخت سوله بتنی

فونداسیون ستون‌ها به صورت منفرد اجرا می‌شود و پس از مش بندی، پی ها توسط شناژ به یکدیگر متصل می‌شوند. پس از قالب‌بندی و بتن ریزی ستون‌ها در محل اجرای پروژه، در مرحله بعدی برای پوشش دیوار، می‌توان از پنل های پیش ساخته بتنی استفاده کرد.

در این مرحله ورق ها (پلیت ها) را به ستون وصل کرده و رانر ها (پروفیل U) را به آن ها متصل می کنیم تا پنل های بتنی از آن ها عبور کنند و بر روی رانری که به صورت افقی در انتها نصب شده، قرار بگیرند. در نهایت پنل های بتنی از پایین و کناره‌ها درون یک قاب نگهدارنده فلزی (رانر) چفت می‌شوند.

در ساخت سوله بتنی می توانیم از مصالح پیش ساخته ای همچون ساندویچ پانل استفاده کنیم جهت نصب و اجرای ساندویچ پانل ابتدا اقدام به نصب پلیت ها و قوطی کشی می کنیم و پس از آن پانل ها با پیچ های مخصوص به پروفیل های زیرسازی متصل می شوند.

مزایای سوله بتنی

کاربرد سوله بتنی

معمولا از سوله بتنی برای کاربری‌هایی مانند تولید قطعات ماشین آلات سنگین و یا کارخانجات سوله سازی که قطعات فلزی بزرگ تولید می‌کنند، استفاده می‌شود. با توجه به نوع کاربری سوله در سوله بتنی امکان نصب جرثقیل سقفی نیز وجود دارد که یکی از مهمترین مزایای آن محسوب می‌شود.

سوله های بتنی به عنوان یک گزینه مناسب برای اجرای مکان های صنعتی و تجاری مختلف محسوب می‌شوند. برخی از کاربردهای اصلی آن عبارتند از :

  • سوله انباری جهت ذخیره سازی و نگهداری انواع کالا یا مواد اولیه
  • کارگاه ها یا کارخانجات تولیدات صنعتی
  • احداث پارکینگ عمومی
  • سوله ورزشی
  • آشیانه هواپیما
مقایسه با سوله فلزی

مزایا و معایب سوله بتنی

مزایامعایب
استحکام و پایداری بالاوزن بالای سوله
مقاومت در برابر آتش و حرارتمحدودیت در طراحی و ابعاد
طول عمر بالامحدودیت در انعطاف پذیری
پایین بودن هزینه نگهداریعدم قابلیت بازیافت
مقاوم در برابر رطوبتاحتمال ترک خوردگی

مقایسه سوله بتنی و فلزی

مقایسه این دو سوله می تواند بر اساس موارد مختلفی انجام شود. در زیر به برخی از موارد مهم برای مقایسه این دو سوله می پردازیم :

  • زمان ساخت : سوله های فلزی معمولا در زمان کمتری نسبت به سوله های بتنی ساخته می‌شوند زیرا نصب و مونتاژ قطعات فلزی ساده تر و سریع تر است.
  • انعطاف پذیری : سوله فلزی انعطاف پذیری بیشتری در طراحی و تغییرات را دارند، زیرا قطعات فلزی قابل تغییر و بازسازی هستند.
  • قیمت : ساخت سوله بتنی با توجه به استفاده از مقادیر زیاد میلگرد و بتن در ساخت ستون ها و دیواره های سازه از سوله فلزی پر هزینه تر است.
  • قابلیت بازیافت : قطعات فلزی سوله های فلزی قابل بازیافت هستند و ممکن است در پروسه بازسازی و استفاده مجدد مورد استفاده قرار بگیرد.
سوله بتنی

قیمت سوله بتنی

هزینه ساخت سوله بتنی به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله نوع و کیفیت متریال، موقعیت جغرافیایی، ابعاد، عرض و ارتفاع دهانه، وجود جرثقیل سقفی، و نوع پانل پوششی بستگی دارد.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر حتما با تیم پشتیبانی و کارشناسان کیان پانل تماس حاصل نمایید.

میانگین 5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *