سوله دو طبقه

سوله دو طبقه یک سازه پیش ساخته با اسکلت فلزی و سقف شیبدار است که به صورت دو طبقه طراحی می‌شود. پوشش اصلی دیوار و سقف سوله دو طبقه پیش ساخته اغلب از جنس ساندویچ پنل است زیرا سبب کاهش وزن کلی سازه می‌شود و نصب و اجرای بسیار راحتی دارد. این نوع ساختمان معمولا به منظور انجام فعالیت های صنعتی، تجاری یا تولیدی کاربرد دارد.

معمولا سوله دو طبقه دارای ساختار محکم و پایدار است و به عنوان انبار، سالن ورزشی، سالن مرغداری، پرورش قارچ، تولید انواع لوازم آرایشی، بهداشتی، شوینده یا فعالیت های صنعتی دیگر از آن استفاده می‌شود. سوله دو طبقه را می‌توان به روش سوله خرپایی و از جنس تیر ورق یا LSF اجرا کرد.

سوله دو طبقه

طراحی سوله دو طبقه

سوله دو طبقه یک گزینه بسیار عالی برای کارفرمایانی است که با محدودیت زمین و زیربنا موجه هستند. طراحی و ساخت سوله دو طبقه باید با دقت و به دنبال اصول مهندسی و ایمنی انجام شود.

متریال به کار رفته در ساخت سوله دو طبقه نیز باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد. زیرا این نوع سوله باید از استقامت بالایی نسبت به بقیه سوله ها برخوردار باشد. زیرا علاوه بر تحمل وزن خود باید تحمل سوار شدن طبقه دوم بر روی خود را داشته باشد.

همچنین باید توجه داشته که این سوله‌ها قابلیت جا به جایی ندارد و برای اجرای کف بین دو طبقه نیز می‌توان از ساندویچ پانل استفاده کرد البته می‌بایست میزان وزن وارده به کف و وزن دستگاه های مستقر در آن بررسی شود.

طراحی سیستم تهویه یکی از نکات مهم در طراحی سوله دو طبقه است تا دمای مناسب و هوای تازه به داخل سوله تامین می شود. همچنین باید استانداردهای ایمنی مربوط به آتش نشانی، خروج اضطراری و امنیت کارکنان نیز رعایت شود.

طراحی سوله دو طبقه

انواع سوله دو طبقه

هدف از ساخت سوله دو طبقه، استفاده بیشتر از فضایی است که در اختیار داریم. بعضی وقت ها به دلیل بلندی ارتفاع این سوله، بخشی از فضای آن بلا استفاده می‌ماند. در این صورت می‌توان آن را به دو بخش مجزا تقسیم بندی کرد که انواع آن عبارتند از :

مستقل

همانطور که از نام آن پیداست این نوع سوله، دو طبقه مستقل و جدا از هم دارد. راه ارتباطی این دو طبقه باهم از طریق یک بالابر یا راه پله ای است که در بیرون سازه قرار می‌گیرد. برخی از افراد تصمیم می‌گیرند که طبقه دوم این سوله به کارهای اداری و مدیریتی اختصاص یابد.

وابسته

در این نوع سوله طبقات مختلف توسط یک راه پله میانی در داخل سازه به یکدیگر وابسته و به طور کامل به طبقات دسترسی کامل داشته باشند.

سوله دو طبقه وابسته

کاربرد سوله دو طبقه

سوله دو طبقه یک سازه صنعتی یا تجاری با دو طبقه مختلف است و می‌تواند برای انواع فعالیت‌های مختلف مناسب باشد. برخی از دیگر از کاربرد این سوله به شرح زیر است :

  • فعالیت های فرهنگی و هنری : سوله های دو طبقه می توانند به عنوان فضا هایی برای برگزاری سالن های نمایشگاه، کنسرت، کارگاه های هنری و رویدادهای فرهنگی مورد استفاده قرار بگیرند.
  • فعالیت های تجاری : از این سوله‌ها ممکن است برای انجام فعالیت های تجاری مختلف مانند فروشگاه ها، سوپر مارکت، رستوران و… استفاده شود و معمولا طبقه پایین را به فضای فروش و خدمات به مشتریان اختصاص می‌دهند.
  • تولید صنعتی : این سوله می‌تواند برای تولید محصولات صنعتی مختلف مانند قطعات فلزی استفاده شود. طبقه پایین آن به عنوان خط تولید و تجهیزات و از طبقه بالا می‌توان برای انباردهی مواد اولیه و محصولات نهایی می توان استفاده کرد.
  • فضای آموزشی : از سوله دو طبقه می‌توان برای انجام فعالیت های آموزشی و پرورشی مانند فرهنگسراها و امور ورزشی به عنوان سوله ورزشی استفاده کرد.  معمولا از طبقه پایین برای برگزاری کلاس‌ها، کارگاه‌ها و تمرینات عملی استفاده می‌کنند و در طبقه بالا کادر اداری و پرسنل مرتبط با آموزش مستقر می‌شوند.
کاربرد سوله دو طبقه

مزایای سوله دو طبقه

انعطاف پذیری در استفاده: سوله دو طبقه به دلیل قابلیت تغییر کاربری و انعطاف پذیری بالا، می‌تواند برای نیازهای مختلف و در زمان‌های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.

کاهش هزینه: با داشتن یک فضای چند منظوره، می توانید به راحتی به فضای انبار، سرویس بهداشتی و اتاق اداری دسترسی داشته باشید و هزینه ساخت چند سازه جداگانه را کاهش دهید.

امکان تفکیک فعالیت ها: با داشتن دو طبقه مجزا می‌توان فعالیت های مختلف را در طبقات سوله انجام داد و از تداخل بین فعالیت ها جلوگیری کرد.

شکل ظاهری: این سوله با ساختار خاص و منحصر به فرد خود، می تواند جذابیت ظاهری بالایی داشته باشد.

سوله دو طبقه صنعتی

معایب سوله دو طبقه

این سازه همانند دیگر سازه های علاوه بر مزایا دارای معایبی نیز هست که به شرح زیر است :

  • هزینه ساخت و نگهداری : ساخت و نگهداری یک سوله دو طبقه به دلیل پیچیدگی بیشتر و استفاده از تجهیزات و سیستم های بیشتر، هزینه بیشتری را به همراه دارد.
  • مشکلات نورپردازی و تهویه : در سوله های دو طبقه ممکن است مشکلات نورپردازی و تهویه وجود داشته که نیاز به سیستم های خاص برای حل این مشکل وجود داشته باشد.
سوله چند طبقه انبار

قیمت سوله دو طبقه

قیمت ساخت این سوله به عوامل مختلفی از جمله متراژ پروژه، موقعیت جغرافیایی، نوع اسکلت، نوع پوشش سقف و دیوار (نوع و ضخامت ساندویچ پانل)، قیمت ساندویچ پانل، تجهیزات و… بستگی دارد. اما به طور کلی ساخت سوله های دو طبقه نسبت به سوله های یک طبقه هزینه بیشتری را به همراه دارد.

جهت دریافت مشاوره‌های رایگان در زمینه ساخت سوله دو طبقه حتما با کارشناسان و تیم فنی کیان پانل تماس حاصل نمایید.

میانگین 5

مطالب مشابه

پاسخی بگذارید