انواع درب سوله صنعتی (ریلی- کرکره ای)

درب سوله یکی از اجزای اصلی سازه محسوب می‌شود که برای ورود و خروج افراد، کالاها و مواد به داخل سوله مورد استفاده قرار می‌گیرد. درب های سوله معمولا بزرگ و محکم هستند و انواع مختلفی دارند.

همان طور که میدانید سوله، مکانی است که برای نگهداری و ذخیره سازی کالا، مواد، تجهیزات و یا تولید انواع مواد غذایی، شوینده، آرایشی و بهداشتی، چوب، قطعات فلزی و یا تجهیزات صنعتی استفاده می‌شود. انواع درب سوله نیز بر اساس نوع کاربری، تعداد ورود و خروج، سرعت باز و بسته شدن در ابعاد و جنس‌های مختلف تولید می‌شود.

درب سوله

انواع درب سوله

درب های سوله بسته به نوع کاربری سوله و میزان ورود و خروج انواع گوناگونی دارد.

درب کرکره‌ ای رول آپ (roll up)

از درب های رول آپ معمولا برای پارکینگ‌ها، فروشگاه ها و مغازه‌ها استفاده می‌شود اما به دلیل سرعت بالای باز و بسته شدن یک نمونه مناسب برای سوله ها، کارخانجات، انبارهای صنعتی، عبور و مرور کارکنان، ورود و خروج کالاها و وسایل نقلیه کوچک مانند لیفتراک است.

از مزایای اصلی درب کرکره ای سوله این است که به فضای اضافه برای باز و بسته شدن نیازی ندارند و برای محیط های کوچک مناسب است. درب های کرکره ای معمولا از جنس ورق گالوانیزه، استیل ضد زنگ و یا آلومینیوم تولید می‌شوند. درب‌ های کرکره‌ای معمولا با یک دکمه باز و بسته می‌شوند و قیمت مناسبی هم دارند.

از مزایای درب فلزی سوله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امنیت بالا به دلیل سنگینی درب
  • سرعت بالای باز و بسته شدن (12 ثانیه برای 6 متر)
  • مناسب سوله‌های کوچک
درب کرکره ای سوله
نمونه درب رول آپ

درب صنعتی سکشنال Sectional door

درب سکشنال یک نام کلی برای درب هایی است که به صورت قطعه قطعه طراحی شده‌اند. قطعات تشکیل دهنده درب های سکشنال اغلب از جنس ساندویچ پانل است که در هنگام باز و بسته شدن از طریق لولای استیل بر روی هم جمع می‌شوند.

برای مثال درب‌های فولد آپ fold up یک نمونه از درب‌های سکشنال هستند که به درب‌های زیرسقفی معروف هستند که به صورت عمودی باز می‌شوند و در زیر سقف جمع می‌شوند.

درب‌های فولد آپ برای دهانه‌های عریض و سوله‌های بزرگ مناسب هستند. درب‌های فولد آپ اغلب از جنس ساندویچ پانل با ورق آلومینیوم و فوم پلی اورتان و یا از جنس پارچه‌های پی وی سی و نگهدارنده آلومینیوم هستند. سرعت باز و بسته شدن درب های سکشنال از همه درب‌ها بیشتر است و در حدود 3 ثانیه در هر 6 متر است.

کلین روم یکی دیگر از انواع سازه‌ های پیش ساخته است که درب آن با استفاده از ساندویچ پانل تولید می‌شود برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید به مطلب درب کلین روم مراجعه نمایید.
درب سکشنال

درب صنعتی اسپیرال Spiral door

این نوع درب‌ها از جنس پارچه pvc هستند که به صورت یک تکه به سمت بالا جمع می‌شوند و سرعت باز و بسته شدن این درب‌ها نیز در حدود 2 ثانیه در هر متر است.  

درب کشویی ریلی

این نوع درب، جز پرکاربرد ترین درب‌ها است. درب ریلی سوله هنگام باز و بسته شدن فضا را اشغال نمی‌کند بنابراین برای محیط‌های کوچک مناسب است.

برای نصب درب سوله کشویی، یک ریل در بالا و یک ریل در پایین از جنس فولاد یا آلومینیوم قرار می‌گیرد و در هنگام باز و بسته شدن درب‌ها به صورت اتوماتیک بر روی ریل حرکت می‌کنند.

سیستم این درب شامل یک موتور و گیربکس است، که به صورت دستی یا ریموت کنترل باز و بسته می‌شود. درب های ریلی اغلب از جنس ورق گالوانیزه به همراه فوم پلی اورتان ساخته می‌شوند.

از مزایای درب ریلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساختار ساده و قابلیت نصب آسان
  • تعمیر و نگهداری ساده
  • فراهم کردن فضای بیشتر در داخل سوله
  • احتمال آسیب کمتر به درب‌ها توسط پرسنل یا تجهیزات
  • صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه های سرمایشی و گرمایشی

درب ریلی sliding door

درب‌ های اسلایدینگ نوع دیگری از درب‌های ریلی هستند که به صورت قطعه قطعه و توسط لولا به یکدیگر متصل شدند؛ در هنگام بسته شدن هر قطعه بر روی قطعه دیگر قرار می‌گیرد و در یک سمت جمع می‌شوند.

درب ریلی اسلایدینگ
نمونه درب ریلی اسلایدینگ

انواع درب ریلی

  • تک لنگه : این درب فقط به یک سمت باز می شود.
  • دو لنگه : یک درب به سمت راست، و دیگری به سمت چپ باز می شود.
  • درب چند لنگه: این نوع درب‌ها به دلیل چند قسمتی بودن در سازه های بزرگ مانند سوله‌ ها یا آشیانه هواپیما در جلوی سازه نصب می شوند.

درب لولایی

درب سوله لولایی یکی از قدیمی‌ترین انواع درب‌هاست و برای باز و بسته شدن فضای بسیار زیادی را اشغال می‌کند. معمولا از این نوع درب برای تردد افراد استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از درب سوله

استفاده از درب های سوله یک امر ضروری در طراحی و ساخت ساختمان های صنعتی و تجاری است. برخی از دلایل استفاده از آن شامل موارد زیر است:

  • امنیت: معمولا از جنس فلز، آلومینیوم و دیگر مواد مقاوم به تخریب هستند و به راحتی قفل می شوند و به خوبی امنیت کالاها و محیط داخلی را تضمین می‌کنند.
  • بهره وری از انرژی: سبب کاهش تبادل انرژی گرمایی و سرمایی با محیط بیرون و حفظ دمای مطلوب داخل سوله می‌شوند.
  • انعطاف پذیری: در انواع و اندازه‌های مختلفی طراحی و تولید می‌شوند.
مزایای درب سوله

ابعاد درب سوله صنعتی

ابعاد درب سوله معمولا بر اساس ابعاد مورد نیاز پروژه تعیین می‌شود. این درب ها به صورت سفارشی تولید می‌شوند اما به صورت استاندارد با عرض بین 4 تا 8 متر، ارتفاع بین 4 تا 6 متر و ضخامت بین 5 تا 10 سانتی متر طراحی و تولید می‌شوند.

البته این ابعاد ممکن است بر اساس نیاز و محل استفاده تغییر کند و شرکت های تولید کننده ابعاد مورد نیاز مشتری را تولید کنند.

نصب درب سوله

نصب درب سوله ها ممکن است بر اساس نوع و ابعاد درب، نیازهای ساختمانی و امکانات مورد نظر با روش‌های مختلفی انجام شود.

  • دستی : این روش نصب برای درب های کوچک و سبک مناسب است و می توان با دستگاه های قابل حمل، نصب شوند.
  • سیستم هیدرولیک یا بکسل : برخی از درب ها باید با استفاده از سیستم های هیدرولیکی یا بکسل نصب شوند که این روش آسان تر و سریع تر است.
  • جرثقیل : برای نصب درب هایی با ابعاد بزرگ، از جرثقیل یا دستگاه های حمل و جابجایی سنگین استفاده می شود. این روش به دلیل وزن و ابعاد بزرگ درب، امکان نصب آسان تر و ایمن تر را فراهم می کند.
  • امکانات خاص : در صورتی که درب سوله امکانات خاصی مانند سنسور حرکت، سیستم های امنیتی یا کنترل از راه دور را داشته باشد، نیاز به تنظیمات و نصب خاص و حرفه ای است.
قیمت درب سوله

قیمت درب سوله

قیمت درب سوله معمولا بسته به ارتفاع سقف سوله، ابعاد درب، جنس درب، نوع و شرایط نصب متغیر است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر از قیمت انواع درب سوله، طراحی درب سوله نحوه نصب آن بهتر است با تولیدکنندگان معتبر تماس حاصل نمایید و جزئیات مورد نظر را با آن ها مطرح کنید. همچنین شما می‌توانید جهت خرید درب سوله با تیم فروش و پشتیبانی کیان پانل نیز تماس حاصل نمایید.

میانگین 5

مطالب مشابه

پاسخی بگذارید