نحوه زیرسازی ساندویچ پانل

زیرسازی ساندویچ پانل شامل نصب و اجرای قطعات فلزی است که به صورت اختصاصی برای نصب ساندویچ پانل ها به کار می‌روند. این فرایند با کمک انواع پروفیل قوطی، نبشی، پروفیل Z (پرلین) و پروفیل U (ناودانی) انجام می‌شود.

از آن جایی که ساندویچ پانل به تنهایی عضو باربر ساختمان محسوب نمی‌شود، زیرسازی ساندویچ پانل، به عنوان شالوده ای مستحکم، نقشی حیاتی در استحکام و طول عمر سازه ایفا می‌کند. از ساندویچ پانل برای پوشش انواع اسکلت بتنی، فلزی (تیر ورق، LSF) و ترکیب بتن و فلز استفاده می‌شود.

اما از آن جایی که ساندویچ پانل ها تنها با پیچ و مهره به زیرسازی متصل می‌شوند؛ تنها گزینه مناسب، زیرسازی فلزی است. اما در صورتی که اسکلت سوله از نوع فلزی نباشد برای اتصال زیرسازی فلزی به ستون‌های بتنی از متعلقات و اکسسوری‌های مناسب این کار استفاده می‌کنند.

این مرحله شامل ایجاد یک قاب فلزی از پروفیل ها است که ساندویچ پانل ها به آن متصل می‌شوند. زیرسازی باید به گونه ای طراحی شود که وزن ساندویچ پانل ها را تحمل کند و از تعادل و استحکام مناسب برخوردار باشد. در نهایت پس از اجرای تیر و ستون اصلی سازه و زیرسازی، ساندویچ پانل ها بر روی آهن کشی پیچ می‌شوند.

زیرسازی ساندویچ پانل

زیرسازی ساندویچ پانل سقفی

برای زیرسازی ساندویچ پانل سقفی از پروفیل های Z (پرلین) استفاده می‌شود که معمولا با فواصل 1 متر از یکدیگر متصل می‌شوند و در برخی موارد از قوطی کشی نیز استفاده می‌شود. برای اتصال پرلین ها به یکدیگر نیز از میل مهار استفاده می‌شود که جزء اجزای سازه‌ای سوله به شمار می‌رود.

ابعاد قوطی های پروفیل پانل سقفی از 80*80 تا 120*120 متغیر است. ضخامت قوطی‌های پروفیل به میزان بارهای وارده و ضخامت ساندویچ پانل بستگی دارد.

سپس پنل های سقفی با استفاده از پیچ‌های سرمته واشردار گالوانیزه بر روی پرلین‌ها پیچ می‌شوند. همچنین برای درزبندی و آب‌بندی پانل های سقفی نیز از انواع ورق فلاشینگ و فیتر استفاده می‌شود.

زیرسازی ساندویچ پانل سقفی

زیرسازی ساندویچ پانل دیواری

این مرحله شامل ایجاد یک قاب فلزی از انواع پروفیل قوطی، نبشی و ناودانی است که ساندویچ پانل ها به آن متصل می‌شوند.

برای زیرسازی ساندویچ پانل دیواری ابتدا بر روی ستون‌ها بر اساس سایز قوطی‌ها، نبشی زیرسری نصب می‌کنند. سپس قوطی‌ های پروفیل به ابعاد 8×8، 9×9، 10×10 را به فواصل 1 متر به نبشی‌ها جوش می‌کنند.

در مرحله بعد پروفیل های Z یا U (ناودانی) را به صورت افقی با استفاده از پیچ و مهره به قوطی‌ ها متصل می‌کنند. در مرحله آخر پانل های دیواری را با استفاده از پیچ نصب ساندویچ پانل (پیچ‌ سرمته واشردار گالوانیزه) به زیرسازی پیچ می‌کنند.

به مجموعه پروفیل های Z و ناودانی به عنوان اجزای اصلی زیرسازی ساندویچ پانل دیواری، گیرت گفته می‌شود. لازم به ذکر است در زیرسازی ساندویچ پنل دیواری باید به میزان وزش باد، عرض و ارتفاع ساندویچ پانل ها، نوع قرارگیری پانل ها (عمودی یا افقی) و فاصله بین ستون‌ها توجه شود.

زیرسازی ساندویچ پانل دیواری

نحوه انجام زیر سازی ساندویچ پانل

زیر سازی ساندویچ پانل یک مرحله مهم در فرآیند نصب و اجرای ساندویچ پانل است. بنابراین اگر این مرحله توسط یک تیم متخصص و حرفه‌ای و با استفاده از متریال با کیفیت انجام شود قطعا بر روی طول عمر، کیفیت و عمکلرد سازه تاثیرگذار است.

در این بخش توضیحاتی در مورد نحوه انجام زیر سازی توضیح داده می شود :

1. آماده سازی سطح

  • بررسی و آمده سازی محل نصب : قبل از هر چیز محل نصب باید بررسی شود تا مشخص شود که آیا شرایط لازم برای نصب ساندویچ پانل فراهم است یا خیر.
  • سطح مورد نظر باید صاف، تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد.
  • ناهمواری ها و سطوح ناهموار باید با مصالح مناسب مانند بتن یا ملات ماسه سیمان صاف و یکدست شوند.

2. نصب پروفیل ها

  • پروفیل ها با توجه به نقشه های مهندسی و با استفاده از پیچ و مهره، جوشکاری یا میلگرد و بتن به یکدیگر و به سازه اصلی متصل می‌شوند.
  • فاصله بین پروفیل ها باید با توجه به ضخامت و نوع ساندویچ پانل و بارهای وارده بر سازه تعیین شود.
انجام زیرسازی ساندویچ پانل

مزایای زیرسازی ساندویچ پانل

زیر سازی ساندویچ پانل ها جز الزامات نصب ساندویچ پانل به شمار می‌رود که می‌تواند به بهبود عملکرد و کیفیت سازه ها و ساختمان ها کمک کند. برخی از مزایای زیر سازی عبارتند از :

استحکام و پایداری

زیرسازی مناسب، مقاومت سازه را در برابر بارهای وارده مانند باد، برف و زلزله به طور قابل ملاحظه ای افزایش می‌دهد. با انتخاب پروفیل ها، تیرچه ها و شاه تیرها با ظرفیت باربری مناسب، می توان از تحمل بارهای سنگین توسط سازه اطمینان حاصل کرد.

عایق بندی

زیرسازی اصولی، به همراه ساندویچ پانل های عایق، می تواند به طور قابل ملاحظه ای در مصرف انرژی صرفه جویی کند. از عایق های حرارتی و صوتی مناسب می‌توان در زیرسازی و یا بین پانل ها استفاده کرد.

مزایای زیرسازی ساندویچ پانل

جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت

درزگیری مناسب محل اتصال پانل ها به یکدیگر و به زیرسازی، از نفوذ آب و رطوبت به داخل سازه جلوگیری می کند. استفاده از ورق های گالوانیزه در زیرسازی می تواند به افزایش مقاومت سازه در برابر رطوبت کمک کند.

زیبایی ظاهری

زیرسازی دقیق، زمینه را برای نصب ساندویچ پنل ها به صورت صاف و یکدست فراهم می کند و به زیبایی سازه می افزاید. با انتخاب پروفیل ها و پانل ها با رنگ و طرح مناسب، می توان به ظاهری زیبا و دلخواه برای سازه دست یافت.

افزایش طول عمر سازه

زیرسازی اصولی و باکیفیت، عمر مفید ساندویچ پانل ها و سازه را به طور قابل ملاحظه ای افزایش می دهد. استفاده از مصالح باکیفیت و مقاوم در برابر خوردگی و فرسایش، تضمین کننده طول عمر بالای سازه خواهد بود.

سرعت و سهولت اجرا

زیرسازی ساندویچ پنل با استفاده از روش های نوین و مصالح پیش ساخته، به سرعت و سهولت انجام می شود. این امر می تواند به کاهش زمان ساخت و ساز و هزینه های پروژه کمک کند.

انعطاف پذیری

زیرسازی ساندویچ پانل را می توان با توجه به نیازهای پروژه و شرایط آب و هوایی منطقه به صورت انعطاف پذیر طراحی و اجرا کرد. تنوع مصالح و روش های اجرا، امکان تطبیق زیرسازی با شرایط مختلف را فراهم می کند.

قیمت زیرسازی ساندویچ پانل

قیمت زیرسازی ساندویچ پانل

قیمت زیر سازی ساندویچ پانل به متراژ سازه، نوع و کیفیت قطعات فلزی، ضخامت و منطقه جغرافیایی بستگی دارد. برای دریافت دقیق ترین قیمت ساندویچ پانل و نصب و اجرای آن توصیه می‌کنیم با تولیدکنندگان معتبر و نصابان حرفه‌ای در این زمینه تماس حاصل نمایید.

به این صفحه امتیاز دهید

مطالب مشابه

پاسخی بگذارید